Шотландска еленова хрътка

Характеристики

- мило
- лоялно
- ловни инстинкти
- приятелски настроено
- обича семейството си

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на шотландската еленова хрътка е Шотландия, както предполага името ѝ. Представителите на породата са роднини с грейхаунда и са използвани главно за лов на елени. Освен като ловни кучета, те са известни и с приятния си характер.
  Шотландската еленова хрътка има високо и слабо тяло, покрито с рунтава и груба на допир козина. Окраската се среща в сиво, сиво-синьо или бриндъл. Височината на представителите варира от 71 до 81 см, а теглото им - от 34 до 50 кг. Главата е наклонена с издължена муцуна, характерни мустаци и брада, и черен нос. Очите са малки и кръгли, а ушите са прилегнали до главата. Опашката е дълга и се носи на долу.
  Шотландската еленова хрътка е мило, приятелски настроено и лоялно куче, което обича много компанията на стопаните си. Разбира се много добре с деца, други домашни животни и непознати. Като цяло кучетата от тази порода не са шумни. Обучението им трябва да започне в ранна възраст, като се използват само позитивни техники. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да бъдат в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 10 години. Предразположени са към затлъстяване, проблеми със сърцето и щитовидната жлеза, канцерогенни образувания и алергии. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е само сресване и подстригване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори