Шиперке

Характеристики

- енергично
- своенравно
- привързано
- лоялно
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на шиперке е Белгия. Представителите на породата са използвани главно като охрана на лодки. От там идва и името им, което в превод от фламандски  означава "малък капитан".
  Шиперке има малко, квадратно тяло, покрито с, бухнала, груба на допир и права козина. Окраската се среща изцяло в черно. Височината на представителите варира от 21 до 33 см, а теглото им - от 5 до 8 кг. Главата има клиновидна форма, изправени уши и тъмни очи. Опашката е много къса.
  Шиперке е енергично куче, което обича игрите и се привързва много към своите стопани. Разбира се добре с децата и с другите домашни животно. Има развити защитнически инстинкти и с непознати се държи резервирано. Представителите на породата обичат да лаят и да вият често. Поддават се трудно на обучение, тъй като са много своенравни, но трябва да се използват само положителни техники при възпитанието им. Те ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да са в добре физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза, и епилепсия. Поддръжката на козината се изразява в редвно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

шиперке

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори