Сарлузки вълкодав

Характеристики

- интелигентно
- добро куче пазач
- лоялно
- рядко срещано
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Сарлузкият вълкодав е рядко срещана и сравнително нова порода. Неговата история започва през първата половина на миналия век, в Холандия, когато селекционерът Лендерт Сарлуз решава да кръстоса немска овчарка с вълк.  Резултат е много интелигентно и в сравнение с чешкия вълкодав, по-адаптивно куче.
  Сарлузкият вълкодав има мускулесто тяло, покрито с груба на допир козина, със средна дължина.  Окраската се среща в сиво или кафяво, с бели бетна. Височината на представителите варира от 60 до 75 см, а теглото им - от 36 до 41 кг. Главата е пропорционална на тялото, със заоблени скули и правоъгълна муцуна. Очите са кръгли и обикновено кафяви на цвят. Ушите са изправени и имат триъгълна форма. Шията и гръдния кош са широки, а опашката е дълга и бухнала.
  Сарлузкият вълкодав е много добро куче пазач. С непознати се държи подозрително, а компанията на деца не е добра идея. Необходима е правилна социализация в ранна възраст, тъй като обича да доминира и е много упорит. Като цяло не е шумно куче.  Представителите на породата няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много движение. Те обичат да тичат и да плуват. Продължителността на живота им е около 12 години, а здравословното им състояние - много добро. Поддръжката на козината е елементарна - необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори