Руски той териер

Характеристики

- весело
- енергично
- социално
- чувствително
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Както личи от името му, родината на руския той териер, е Русия. Породата се е обосособила в средата на миналия век, при кръстосването на английски той териер с други териери. Нейните представители са едни от най-малките кучета  в света. Хората много лесно се влюбват в тях, тъй като имат приятен характер.
  Руският той териер има много малко тяло, покрито с дълга или къса козина. Единствено очите и ушите могат да се определят като големи в него. По ушите има дълги кичури с козина, подобно на папилона. Окраската се среща в червено, черно или в комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите на породата е между 20 и 26 см, а теглото им е между 1 и 3 кг.
  Руският той териер е весело и енергично куче, което се привързва много силно към своите стопани. Той е приятелски настроен и се разбира добре с деца, други домашни животни и непознати. Тъй като е много интелигентен, обучението протича бързо. Той е много чувствителен и поради тази причина при възпитанието трябва да се използват само позитивни техники. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент. За да с добра физическа и психическа форма, трябва да се извеждат на разходка и се правят упражнения. Отличават се с добро здраве. Процентът на тези, които имат проблеми със зъбите, очите или колената, е много малък. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

руски той териер

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори