Руски шпаньол

Характеристики

- интелигентно
- чаровно
- приятелски настроено
- социално
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Руският шпаньол е най-младият представител на руските ловни кучета. Породата се обособява през 50-те на миналия век, чрез кръстосването на няколко европейски шпаньоли. Руският шпаньол е добър помощник при лов на птици и приятна компания вкъщи.
  Представителите на породата имат малки, набити тела, покрити с къса и мека козина, която е по-дълга по  ушите и крайниците. Окраската се среща в различни цветове и комбинации. Най-често това са кафяво, бяло, червено, жълто кафяво или черно. Височината на представителите варира от 38 до 45 см, а теглото им е между 13 и 16 кг. Главата има издължена муцуна, големи, изразителни очи и дълги, висящи уши. Шията е широка, а крайниците са къси.
  Руският шпаньол е интелигентно, чаровно и изключително приятелски настроено куче. То се разбира много добре както с деца, така и други домашни животни и непознати. Лесно се поддава на обучение. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години. Здравословното им състояние е отлично. Предразположени са към затлъстяване, за това е важно да се контролира храненето. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори