Румънска овчарка Миоритик

Характеристики

- добър пазач
- енергично
- дисциплинирано
- смело
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на румънската овчарка миоритик е районът около Карпатските планини в Румъния. Представителите на породата са станали любимци на фермерите, тъй като са добри кучета пазачи на стадата с добитък.
  Румънската овчарка миоритик има масивно тяло, покрито с дълга и бухнала козина. Окраската се среща в бяло, кремаво или светло сиво, като са възможни и петна от същите цветове. Височината на представителите варира от 65 до 75 см, а теглото им – от 13 до 33 кг. Главата е голяма, с широки скули, овални очи, оцветени в амбър или лешниково, голям, тъмен нос и висящи уши. Шията е силна, а опашката е дълга и се носи на долу.
  Румънската овчарка миоритик е енергично, дисциплинирано, смело куче, което се привързва много към своите стопани. Има развити защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати, но обича много децата в семейството. При възпитанието трябва да се използват позитивни техники, но така че разбере кой е господарят. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща с голям двор, тъй като имат нужда от мнго движение и свободно пространство, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им около 12 – 14 години, а здравословно им състояние е отлично. Поддръжката на козината се изразява в сресване веднъж седмично. Ушите трябва редвоно да се почистват, за да не се развият инфекции.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори