Родезийски риджбек (Африканско лъвско куче)

Характеристики

- добър пазач
- енергично
- смело
- интелигентно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на родезийския риджбек, известен още и като африканско лъвско куче, е Южна Африка. Африканските племена са използвали тези кучета да наблюдават и пазят децата им от лъвове. Породата се е обособила при кръстосването на местни кучета и мастифи и грейхаунди, донесени от европейските преселници през 16 в. Представителите са добри охранители и ловни кучета.
  Родезийският риджбек има голямо и мускулесто тяло, покрито с къса, гъста и лъскава козина, която расте в обратна посока по гръбначния стълб. Окраската се среща в пшеничено или червено. Височината на представителите варира от 61 до 69 см, а теглото им – от 29 до 41 кг. Главата има издължена муцуна и широки скули. Очите са оцветени в различен цвят, а ушите са със средни размери, широки в основата и тесни в края. Шията е слаба, а опашката се носи на долу.
  Родезийският риджбек е лоялно, мило, много енергично, игриво, смело и интелигентно куче. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца. Към непознати е подозрителен, а към други кучета е възможно да прояви агресия. Обучението трябва да се провежда с позитивни методи, от ранна възраст. Представителите на породата ще се чувстват добре в къща с средно голям двор с ограда, тъй като имат нужда от много движение и обичат да скачат на високо. Те не са добър избор за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета, защото са решителни и независими. Продължителността на живота им е около 12 години. Като цяло са здрави кучета. Малък е процентът на развилите дисплазия на тазобедрената става или имащи проблеми със сърцето. Поддръжката на козината е елементарна.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори