Мопс

Характеристики

- чаровно
- любопитно
- интелигентно
- социално
- чувствително

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на мопса не е ясен. Единственото, което се знае със сигурност е, че това е древна порода кучета, чийто представители са охранявали тибетски храмове. Днес те са популярни циркови артисти, приятна компания и красиви модни аксесоари.
  Мопсът има малко, набито тяло, покрито с къса и мека козина. Окраската се среща в сребристо, черно, бежаво или априкот, с черна маска на муцуната. Височината на представителите е около 25 - 28 см, а теглото им е между 6 и 9 кг. Главата на мопса е кръгла и покрита с бръчки. Има големи, тъмни очи, клепнали уши и много къса муцуна. Крайниците са прави и силни, а опашката се носи навита над гърба.
  Мопсът е чаровно, весело, мило, любопитно и интелигентно куче. Той е много социален и се разбира добре с всички - деца, други домашни животни и непознати. Представителите на породата се поддават на обучение, но тъй като са много чувствителни, трябва да се използват само позитивни техники. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент. Продължителността на живота им е около 12 -15 години. Предразположени са към проблеми с дишането и очите, кожни алергии, настинки и затлъстяване. Трябва да се пазят от прегряване. Много женски мопсове се налага да раждат чрез цезарово сечение. Поддръжката на козината е много лесна. Бръчките по лицето трябва ежедневно да се почистват с влажна кърпа, а ноктите редовно да се подрязват.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори