Пуделпойнтер

Характеристики

- приятелски настроено
- игриво
- интелигентно
- обича да бяга
- обича да плува

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на пуделпойнтера започва през 19 в., в Германия. Породата е резултат от кръстосването на пойнтер с немски воден пудел. Представителите на породата са добри помощници при лов на птици и приятна компания вкъщи.
  Пуделпойнтерът има атлетично тяло, със средни размери, покрито с къса, гъста и груба на допир козина. Окраската се среща в ливър, бежаво, кестеняво или черно, с възможни бели петна. Височината на представителите варира от 53 до 66 см, а теглото им – от 20 до 30 кг. Главата има малки очи, висящи уши и характерна брада. Опашката се носи в хоризонтална позиция, а крайниците са с добре оформена мускулатура.
  Пуделпойнтерът е приятелски настроено, игриво, енергично и интелигентно куче. Разбира се много добре с деца. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на продължителни разходки. Те обожават да бягат и да плуват. Поддават се лесно на обучение. Продължителността на живота им 14 години. Предразположени са към проблеми с кожата и очите, и дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е лесна – достатъчно е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

пуделпойнтер

Домашни любимци от тази порода:

maxi

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори