Преса Канарио

Характеристики

- смело
- добър пазач
- доминиращ характер
- склонно към агресия
- опитни стопани

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на преса канарио (канарско куче) започва през 19 в., на Канарските острови. Представителите на породата са били отглеждани главно за участие в кучешки боеве. По време на Втората световна война породата е застрашена от изчезване, но благодарение на проведени селекционни програми през 70-те години, това не се случва.
  Преса канарио има силно, голямо тяло, покрито с къса и груба на допир козина. Окраската може да бъде едноцветна или комбинация от черно, бриндъл и кафяво, с възможна черна маска на лицето. Височината на представителите варира от 55 до 65 см, а теглото им – от 38 до 46 кг. Главата е голяма и квадратна, с широка муцуна, черен нос, овални очи и купирани, обикновено уши. Гръдният кош е дълбок, а опашката се носи на горе.
  Преса канарио е смело куче, което отличен пазач. Има доминиращ характер и не е подходяща компания, за хора които нямат опит в отглеждането на кучета. Представителите на породата могат да станат много агресивни, ако техният господар не е достатъчно решителен и не ги респектира. Трябва да се отглеждат в къща със средно голям двор, а когато се извеждат на публични места, трябва да имат намордник. Продължителността на живота им е около 10 – 11 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и епилепсия. Поддръжката на козината им е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Адолф Джони

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори