Пражки мишеловец

Характеристики

- интелигентно
- игриво
- приятелски настроено
- социално
- ранна социализация

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на пражкия мишеловец е Чехия. Това е една от най-малките породи кучета в света, чийто се срещат главно в Източна Европа. Благодарение на малките му размери и голяма подвижност, пражкият мишеловец е бил използван за лов на плъхове.
  Пражкият мишеловец има много малко тяло, покрито с къса и лъскава козина. Окраската се среща в комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 19 до 22 см, а теглото им е между 1 и 3 кг. Главата е малка и заоблена, с големи очи и уши и малка муцуна. Крайниците са много слаби, а опашката понякога може да бъде и купирана.
  Пражкият мишеловец е интелигентно, игриво и приятелски настроено куче. То е много социално и се разбира добре с всички, дори и непознати. Необходима е правилна социализация, за да се избегне синдрома на малкото куче. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да се извеждат редовно на разходка. Продължителността на живота им е 12 – 14 години, а здравословно им състояние – много добро. По време на студените сезони, трябва да се обличат в пуловери, за да не измръзнат. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.



Ключови думи:

пражки мишеловец

Домашни любимци от тази порода:

Джаки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори