Австралийско келпи

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- приятелски настроено
- добър пазач
- лесно се обучава

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на австралийското келпи, както предполага името му, е Австралия. Породата е получена при кръстосването английски кучета, принадлежащи към работещата група породи с австралийско динго, през втората половина на 19 в.
  Австралийското келпи има мускулесто тяло, което е по-дълго, от колкото широко. Височината му варира между 43 см и 51 см, а теглото му 12,5 и 22,5 кг. Главата е издължена със заоблени скули, кафеви, бадемовидни очи и изправени уши. Шията е силна, а гръдният кош широк. Козината е къса и водоустойчива. Окраската се среща в чернo, червено, синьо, светло кафяво и шоколадово.
  Австралийското келпи е изпълнено с енергия и и интелигентно куче, което се привързва към един член от семейството. То има приятелски настроен характер и лесно се поддава на обучение. Отнася се добре с деца и с другите животни от домакинството. Австралийското келпи е добро куче пазач. Не е подходяща порода за отглеждане в апартамент, тъй като има нужда от много движение. Ако нямате достатъчно свободно време за игри и разходки с Вашия любимец, това не е правилната порода за Вас. Препоръчително е да се отглежда от хора с опит, които имат поотраснали деца. Продължителността на живота му е около 14 години. Отличава се с добро здраве, но е предразположен към очни проблеми и дисплазия на колянната става. Трябва да се къпе само, когато това е необходимо, а шампоанът трябва да бъде мек. Козината не изисква специализирани грижи и се поддържа лесно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

австралийско келпи

Домашни любимци от тази порода:

Chernushko gt57je6t Ласи Рони

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори