Португалско водно куче

Характеристики

- интелигентно
- весело
- енергично
- хипоалергенно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на португалското водно куче не е ясен. Представителите на породата са помагали на португалските рибари при тегленето на мрежите с риба от морето, пренасяли са съобщения между кораби и са охранявали лодки.
  Португалското водно куче има набито тяло, със средни размери, покрито с гъста, къдрава или вълниста козина. Окраската може да бъде едноцветна в бяло, кафяво или черно, или комбинация от изброените цветове. Височината на представителите варира от 43 до 59 см, а теглото им – от 16 до 25 кг. Главата е голяма, със заоблени скули, провоъгълна муцуна, тъмни очи и тънки, висящи уши. Шията е мускулеста, а опашката е дълга и носи високо.
  Португалското водно куче е интелигентно, лоялно, весело, енергично и приятелски настроено куче, което се привързва към своето семейство. Разбира се много добре с деца, други домашни животни и непознати. Поддава се лесно на обучение, но на моменти може да бъде доста упорито. Ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходка. Продължителността на живота му е 14 години. Представителите на породата са предразположени към дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми, но като цяло имат добро здраве. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е редовно сресване. Португалското водно куче е хипоалергенно, което означава, че се скубе малко и е подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Детелинко

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори