Австралийско пастирско куче (Австралийски кетъл дог)

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- защитнически инстинкти
- добър пазач
- упорито понякога

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Както предполага името на австралийското пастирско куче (австралийски кетъл дог), родината му е Австралия, където е получено през 19 в, в резултат на кръстосването на няколко породи – австарлийско келпи, далматинец, коли, австралийско динго и бултериер. То е известно и като син или червен хийлър.
  Австралийскито пастирско куче има мускулесто тяло, което е по-дълго отколкото високо.  Височината му варира от 43 см до 51 см, а теглото му – от 15 до 17,5 кг. Главата е широка, с овални, кафяви или черни очи. Ушите са раздалечени и изправени, като придават бдително излъчване. Козината е къса, гладка, твърда и водоустойчива. Окраската може да бъде червена или синя със сини, черни и жълто-кафеви шарки.
  Австралийското пастирско куче е енергично и интелигентно. То има силно развит защитнически инстинкт, който го прави отличен пазач. Разбира се добре с по-големи деца, но това не може да се твърди и за котките и другите кучета, освен ако не е отраснало с тях. Ако не му се осигуряват ежедневни, продължителни и разнообразни упражнения и разходки, то се отегчава и се появяват проблеми с поведението. Необходимо е да се отглежда от хора, които имат опит в отглеждането на кучета, защото въпреки, че лесно се поддава на обучение, може да бъде доста упорито понякога. Тази порода не е подходяща за отглеждане в апартамент. Продължителността на живота на австралийското пастирско куче е около 15 години. Предразположен е към очни проблеми, дисплазия на колянната става и глухота. Поддръжката на козината е лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Daffy Sara

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори