Полска татра овчарка

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- енергично
- защитнически инстинкти
- ранна социализация

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на полската татра овчарка е Полша, както подсказва нейното име. Представителите на породата са добри помощници на фермерите при пашата на стадата. По време на Втората световна война, породата е била застрашена от изчезване, но благодарение на проведена селекционна програма, това не се случва.
  Полската татра овчарка има голямо и компактно тяло, покрито с права или вълниста, груба на допир козина. Окраската може да бъде единствено в бяло. Главата е пропорционална на тялото, с издължена муцуна, тъмни очи и нос, и клепнали уши, с триъгълна форма. Шията е мускулеста, а опашката се носи в хоризонтална позиция.
  Полската татра овчарка е интелигентно, лоялно и енергично куче. Тя се привързва силно към своите стопани  и има нужда от тяхната компания. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Представителите на породата имат развити защитнически инстинкти и започват да лаят веднага, щом усетят нещо подозрително. Необходима е социализация в ранна възраст. При обучението трябва да се използват положителни методи. Продължителността на живота на полската татра овчарка е около 12 години. Предразположена е към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и колената, епилепсия и затлъстяване. Поддръжката на козина е лесна – необходимо е само редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори