Полска низинна овчарка

Характеристики

- добър пазач
- интелигентно
- лоялно
- ранна социализация
- приятна компания

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на полската низинна овчарка, както предполага нейното името  е Полша. Предполага се представителите на породата са роднини с унгарското пули. Те се отличават като добри кучета пазачи на стадата с добитък и приятна компания вкъщи.
  Полската низинна овчарка има пропорционално тяло, със средни размери, покрито с дълга и груба на допир козина. Окраската се среща обикновено в бяло, със сиви, пясъчни, шоколадови или черни петна. Височината на представителите варира от 43 до 51 см, а теглото им е около 14 – 16 кг. Главата обикновено е покрита с дълга козина и има квадратна форма. Ушите са висящи и трудно се различават, очите са кръгли, а носът е голям и тъмен. Шията е широка, а опашката много къса.
  Полската низинна овчарка е интелигентно и лоялно куче. Разбира се добре с децата, с които е израснала и с другите домашни животни. Към кучета от същия пол може да прояви агресия. С непознати се държи подозрително. Необходима е ранна социализация. При възпитанието е необходимо да се използват позитивни методи, но представителите на породата трябва да разберат кой е господарят. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но имат нужда от продължителни разходки. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия и глухота. За да се поддържа добрия вид на козината, тя трябва да се сресва един път седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори