Пойнтер

Характеристики

- ловни инстинкти
- развит нюх
- интелигентно
- притяелски настроено
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Пойнтерът е получен при кръстосването на фоксхаундове, грейхаундове, блъдхаундове и сетери, в средата на 17 в. Представителите породата са отлични ловни кучета, с много добър нюх.
  Пойнтерът има слабо тяло, с добре оформена мускулатура, покрито с къса, прилепнала по тялото, лъскава козина. Окраската се среща в бяло, ливър, жълто, оранжево или черно. Възможно е да е едноцветна или на петна от изброените цветове. Височината на представителите варира от 54 до 62 см, а теглото им – от 20 до 30 кг. Главата има дълга муцуна, висящи уши и големи и кръгли очи. Шията е дълга, а опашката дебела.
  Пойнтерът е интелигентно, лоялно, енергично и приятелски настроено куче. Разбира се добре с деца, но не е подходяща компания за малки домашни животни, като котки или гризачи, защото има силно изразени ловни инстинкти. С непознати се държи резервирано. Необходима е социализация от ранна възраст. В противен случай представителите на породата могат да станат срамежливи. Обучението може да е трудно. Поради тази причина собственикът им трябва да има опит в отглеждането на кучета. Пойнтерът няма да се чувства добре в апартамент, тъй като има нужда от много движение и свободно пространство. Средната продължителност на живота му е около 14 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с щитовидната жлеза, епилепсия и кожни алергии. Поддръжката на козината е елементарна. Ушите трябва редовно да се почистват, за да се избегнат инфекциите.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

пойнтер, ловно куче

Домашни любимци от тази порода:

Rex Rex Бари Божо/Божидар

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори