Плот хаунд

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- смело
- любопитно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на плот хаунда е Северна Америка. Представителите на породата носят името на семейството, което е започнало нейното развъждане през 18 в. Плот хаундът е добър помощник при лова на мечки, вълци и язовци.
  Кучетата от тази порода имат слаби тела, с добре оформена мускулатура, покрити с мека, лъскава и къса козина. Окраската се среща в бриндъл, ливър, оранжево, жълто кафяво, сиво, синьо или черно. Височината на представителите варира от 50 до 64 см, а теглото им – от 18 до 27 кг. Главата има леко заоблени скули, квадратна муцуна, тъмни очи и тънки, висящи уши и горна устна. Шията е мускулеста, крайниците и опашката са дълги.
  Плот хаундът е лоялно, приятелски настроено, интелигентно, любопитно и смело куче. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Към непознати се държи подозрително. Поддава се лесно на обучение, но при него трябва да се използват само положителни методи. Това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Нейните представители няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и свободно пространство. Средната продължителност на живота им е 15 години. Като цяло са здрави кучета, предразположени са само към затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

плот хаунд

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори