Малък вендейски басетгрифон

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- приятелски настроено
- ловни инстинкти
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на малкия вендейски басетгрифон е Франция. Представителите на породата са добри ловци - винаги са готови да впуснат в гонене на плячката, независимо от времето и терена, и приятна компания вкъщи.
  Малкият вендейски басетгрифон има правоъгълно тяло, което е по-дълго от колкото високо. Козината е със средна дължина и груба на допир. Окраската се среща в бяло с жълти, оранжеви, сиви или черни петна. Височината на представителите варира от 33 до 38 см, а теглото им - от 14 до 18 кг. Главата има заоблени скули, овални, тъмни очи, висящи, дълги уши и черен нос. Шията е широка, крайниците са къси, а опашката е със средна дължина и носи на горе.
  Малкият вендейски басетгрифон е интелигентно, енергично и приятелско настроено куче, което обича да е със своите стопани. Дългите периоди, в които трябва да е сам, му се отразяват деструктивно. Той се разбира много добре с деца, с други кучета и непознати. Поради развитите му ловни инстинкти, той не е приятна компания за малките животни в домакинството. Представителите на породата се поддават лесно на обучение, но то трябва да се провежда с позитивни техники и така, че да разберат кой е господарят. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към проблеми с очите, щитовидната жлеза и колената, дисплазия на тазобедрената става, епилепслия и кожни и хранителни алергии. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е сресване веднъж седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори