Перуанска орхидея на инките

Характеристики

- интелигентно
- спокойно
- приятелски настроено
- привързано
- рядко срещано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на перуанската орхидея на инките, както предполага името ѝ, е Перу. Испанските конкистадори  нарекли представителите на породата "кучета цветя", откъдето произлиза и името им. Това е древна и рядко срещана порода, обявена за национално съкровище на Перу.
  Перуанската орхидея на инките има елегантно тяло, със средни размери, по което лиспва окосмяване или е покрито с къса, мека или груба козина. Безкосместите представители могат да имат малко козина по главата, опашката и лапите. Окраската на кучета от тази порода се среща в различни цветове или комбинации - от розово до черно. Височината им варира от 50 до 65 см, а теглото им -  от 12 до 23 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, бадемовидни очи, големи изправени уши. Шията, крайниците и опашката са дълги и слаби.
  Перуанската орхидея на инките е интелигентно, спокойно и приятелски настроено куче, което се привързва много към своите стопани. Приятна компания за нея са по-големите, възпитани деца и другите домашни животни. Към непознати се държи резервирано. Поддава се лесно на обучение, но ако се използват деликатни, положителни техники. Това е перфектен избор, за хора, които живеят в апартамент, тъй като представителите на породата не са хиперактивни и са много чистоплътни. Продължителността на живота на перуанската орхидея на инките е около 11 години.  Предразположена е към проблеми с кожата и зъбите, панкреатит и епилепсия. Трябва да се отделят специални грижи за кожата на безкосметите представители - необходимо е да се маже със слънцезащитен лосион, за да не изгори от слънчевите лъчи. Къпането трябва да става, само когато е наложително с мек шампоан.

 

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори