Уелско корги пембрук

Характеристики

- интелигентно
- весел нрав
- игриво
- социално
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на уелското корги пембрук, както личи от името, е Уелс. В превод от келтски корги, означава куче. Предполага се предствителите на породата са донесени там от фламандски преселници в началото на 12 в. Уелското корги пембрук помага на своите стопани при лов на птици и е добро куче пазач на стадата с добитък. Кралица Елизабет II е една, от известните почитателки на породата.
  Уелското корги пембрук има атлетично тяло, което по-дъгло от колкото високо. Козината е права, груба на допир и със средна дължина. Окраската се среща в бежаво, самурено, червено или в комбинация от черно и жълто кафяво. Възможни са и бели петна. Височината на представителите варира от 25 до 31 см, а теглото им - от 11 до 14 кг. Главата има широки скули и издължена муцуна, и много прилича на лисича. Ушите са големи и изправени, а очите са овални и тъмни на цвят. Шията е дебела,  крайниците са къси, а опашката, за разлика от уелското корги кадиган, липсва.
  Уелското корги пемброк е весело, игриво, смело, лоялно и интелигентно куче. То е много социално и обича компанията на своето семейство. Разбира се добре с по-големи деца и с всички домашни животни. С непознати се държи резервирано. Представителите на породата се поддават лесно на обучение, проведено с позитивни методи. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходки. Средната продължителност на живота им е 12 - 15 години. Предразположени са към проблеми с очите, и гръбначния стълб, епилепсия, дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори