Патърдейл териер

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- любопитно
- лоялно
- ловни инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на патърдейл териера е областта Лейк в Англия. Представителите на породата  са добри помощници при лов на зайци, лисици и плъхове.
  Патърдейл териерът има малко, компактно тяло, покрито с къса, лъскава козина. Окраската се среща обикновено в черно. Други възможни цветове са червено, сиво, ливър, бронзово или комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите е около 30 см, а теглото им – 5 – 6 кг. Главата има издължена муцуна, черни, изразителни очи и клепнали уши. Шията е широка, а опашката се носи високо, без да е навита.
  Патърдейл териерът е интелигентно, енергично, любопитно и лоялно куче, което има развити ловни инстинкти. Разбира се добре с деца и други кучета. Не е подходяща компания за по-малки домашни животни като хамстери, тъй като ги възприема като възможна плячка. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща с голям двор, тъй  като са изпълнени с енергия и имат нужда от свободно място, където да я изразходват. Продължителността на живота им е около 13 години, а здравословното им състояние – отлично. Поддръжката на козина е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

патърдейл териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори