Отърхаунд

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- весело
- социално
- рядко срещано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Отърхаундът е рядко срещано куче днес. Представителите на породата са били използвани основно за лов на видри. От там идва и името им - "otter" в превод от английски означава видра. С намаляването на популацията на видрите започва да намалява и броят на отърхаундовете. Днес са известни едва около 1000 представители на породата.
  Отърхаундът има голямо тяло, покрито с рунтава и груба на допир козина. Окраската се среща в различни цветове, но най-често в комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 60 до 69 см, а теглото им - от 36 до 53 кг. Главата е голяма и наклонена, с правоъгълна муцуна, тъмни очи и нос, и дълги, висящи уши. Шията е широка и мускулеста.
  Отърхаундът е интелигентно, приятелски настроено и весело куче, което обича много своето семейство. Той е изключително социален и се разбира добре както с деца, така и с други домашни животни и дори и непознати. Ако търсите куче пазач, отърхаундът не е правилния избор за вас. Той може да бъде доста упорит понякога, но при възпитанието му трябва да се използват положителни методи. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща със средно голям двор, тъй като са изпълнени с енергия. Те обожават да бягат и да плуват. Продължителността на живота им е около 16 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия, хемофилия и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в сресване два пъти седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори