Староанглийски булдог

Характеристики

- лоялно
- чувствително
- приятелски настроено
- привързано
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  В началото на 70-те години на миналия век, Дейвид Лийвит успява да възстанови изчезналия вече староанглийски булдог. За целта той кръстосва английски булдог, булмастиф, американски булдог и питбул. Резултат е куче, с много по-добро здравословно състояние, с приятен характер.
  Староанглийският булдог има набито тяло, с добре оформена мускулатура и покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в бежаво, червено или черно, или в бяло с червени, сиви или бриндъл петна, или в комбинация от бяло и черно. Височината на представителите варира от 43 до 51 см, а теглото им - от 22 до 39 кг.  Главата е голяма, с широка муцуна, голям, черен нос, висящи устни и уши, и кръгли очи. Шията е дебела и силна, гръдният е широк, а крайниците са къси.
  Староанглийският булдог е лоялно, игриво, чувствително и приятелски настроено куче, което изгражда много силна връзка със своето семейство. Разбира се много добре с деца и с други домашни животни, с които е израснал. Има развити защитнически инстинкти и поради тази причина първоначално се държи резервирано с непознати. Той е много интелигентен и лесно се поддава на обучение, въпреки че понякога може да бъде и упорит. Необходима е ранна социализация, а  при възпитанието трябва да се използват позитивни методи. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 12 години. Те имат по-добро здравословно състояние от английските булдоци. Много малък е процентът на развилите дисплазия на тазобедрената става. Староанглийският булдог е предразположен към затлъстяване и поради тази причина трябва се внимава с храната и редовно да се разхожда. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Фиона

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори