Старoанглийска овчарка (Бобтейл)

Характеристики

- интелигентно
- игриво
- лоялно
- привързано
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на староанглийската овчарка не ясен. Според едни, тя произхожда от руската овчарка, а други смятат, че брадатото коли е един от нейните родителите. Представителите на породата се справят много добре като пазачи на стадата с добитък и са чудесен избор за домашно куче.
  Бобтейлът има голямо, компактно, квадратно тяло, покрито с дълга, рунтава козина. Окраската се среща в сиво или синьо, с или без бели петна. Височината на представителите варира от 50 до 61 см, а теглото им - от 27 до 45 кг. Главата е голяма и квадратна, с висящи уши, голям черен нос и интелигентни очи, оцветени в синьо или кафяво. Шията е издължена, а опашката липсва или е купирана.
  Староанглийската овчарка е интелигентно, игриво, лоялно и приятелски настроено куче. Тя се привързва много към своето семейство и обича неговата компания. Разбира се отлично с деца. Щом усети заплаха от непознати, тя известява с лай. Представителите на породата се обучават лесно и ще се чувстват най-добре в къща със средно голям двор. Може да се отглеждат и в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, тъй като имат нужда от движение. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Като цяло здравословното им състояние е много добро. Рядко се наблюдават дисплазия на тазобедрената става и проблеми с очите или щитовидната жлеза. Козината трябва да се сресва 3 пъти седмично, за да не се образуват възли, а на всеки два месеца трябва да се посещава специалист за подстрижка.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори