Нова Скотия дък толинг ретривър

Характеристики

- енергично
- игриво
- приятелски настроено
- привързано
- ловни инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на нова скотия дък толинг ретривъра е областта Нова Скотия в Канада. Историята на породата започва през 17 в. при кръстосването на различни сетери, шпаньоли, колита и ретривъри.
  Представителите на породата имат мускулесто тяло, покрито с мека и гъста козина със средна дължина. Окраската се среща в различни оттенъци на оранжевото и червеното. Височината на нова скотия дък толинг ретривъра варира  от 43 до 54 см, а теглото им – от 16 до 24 см. Главата има широки скули, издължена муцуна, бадемовидни очи и висящи, триъгълни уши. Шията е дебела, а опашката се носи на долу.
  Нова скотия дък толинг ретривърът е енергично, игриво и приятелски настроено куче, което обича компанията на своите стопани. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Към непознати се държи резервирано. Той ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходка и да се правят упражнения. Средната продължителност на живота на представителите на породата е около 12 години. Предразположени са към проблеми с очите и щитовидната жлеза. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бъди

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори