Норич териер

Характеристики

- активно
- смело
- лоялно
- любопитно
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на норич териера е Англия. Неговата история започва през 19 в. До средата на 20 в. той и норфолк териера са били считани за една и съща порода. През 1964 г. те се обособяват като две отделни породи, разлика между които са единствено ушите – при норфолк териера те са клепнали, а при норич териера, са изправени.
  Представителите на породата имат малки и яки тела, покрити с права, груба на допир козина. Те са едни от най-малките териери. Окраската се среща в всички оттенъци на червеното, пшениченото и сивото или в комбинация от черно и бяло. Височината на норич териера е около 25 см, а теглото му – 5-6 кг. Главата има леко заоблени скули, правоъгълна муцуна, големи, тъмни очи и изправени. Шията и крайниците са къси, а опашката има средна дължина и се носи на горе.
  Кучетата от тази порода са лоялни, активни, смели и любопитни. Те са много социални и се разбират отлично с деца и други домашни животни. Към непознати също са приятелски настроени.  Дългите периоди, в които трябва да бъдат сами не им се отразяват добре. Въпреки че понякога могат да бъдат доста упорити, бързо се подават на обучение, тъй като много интелигентни. Норич териерът ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да бъде извеждан на разходка. Продължителността на живота му е около 15 години. Предразположен е към очни проблеми, но като цяло здравословното му състояние е отлично. Женските раждат чрез секцио. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

норич териер

Домашни любимци от тази порода:

Джонатан

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори