Норвежки бухунд

Характеристики

- полицейско куче
- ловни инстинкти
- интелигентно
- защитнически инстинкти
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на норвежкия бухунд започва преди много векове. Той  е пренесен в Норвегия от викингите. Представителите на породата са добри помощници при работата в фермата. Днес освен това те са приятна компания вкъщи и добри полицейски и ловни кучета.
  Норвежкият бухунд има компактно тяло със средни размери, покрито с къса и гъста козина, която може да бъде мека или груба на допир. Окраската се среща в жълто, червено, сиво или черно, съчетани с бяло. Височината на предствителите варира от 40 до 44 см, а теглото им – от 11 до 19 кг. Главата е малка, със заоблени скули, правоъгълна муцуна, големи кръгли очи и изправени уши. Шията е дебела, крайниците са мускулести, а опашката е бухнала и носи навита над гърба.
  Норвежкият бухунд много интелигентно, игриво и приятелски настроено куче, което се привързва към семейството. Разбира се добре с деца и други домашни животни, с които е израснал. Има развити защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати. Обича компанията на своите стопани и дългите периоди, в които трябва да е сам, не му се отразяват добре. Представителите на породата се поддават лесно на обучение, тъй като бързо запомнят нови команди. Те ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми, но като цяло здравословното им състояние е добро. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори