Норботен шпиц

Характеристики

- рядко срещано
- приятелски настроено
- смело
- интелигентно
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на норботен шпица е Швеция. Историята на породата започва преди много векове, когато нейните представителите  били използвани от фермерите за лов на катерици, охрана и за теглене на малки на малки товари. Днес това е рядко срещано куче.
  Норботен шпицът има малко, квадратно тяло, покрито с мека и гъста, със средна дължина козина. Окраската се среща в бяло с жълти, червени, оранжеви или жълто кафяви петна. Височината на представителите е около 42 – 45 см, а теглото им е между 11 и 15 кг. Главата има леко заоблени скули и лисича муцуна. Очите са големи, а ушите са изправени. Шията е дебела, а опашката се носи навита над гърба.
  Норботен шпицът е приятелско настроено, лоялно, смело, интелигентно и енергично куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се добре с децата и другите домашни животни. С непознати се държи резервирано. Представителите на породата ще се чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им около 20 години, а здравословното им състояние – отлично. Поддръжката на козина е лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори