Норфолк териер

Характеристики

- интелигентно
- смело
- любопитно
- социално
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  В началото на 20-ти английски селекционери получили малка порода кучета, пригодни за лов на плъхове и лисици, известна като норуич териер. В средата на столетието, представителите с клепнали уши били обособени като отделна порода – норфолк териер.
  Норфолк териерът има малко и здраво тяло, покрито със средна на дължина и груба на допир козина. Окраската се среща в червено, пшеничено, сиво или в комбинация от бяло и черно. Височината на представителите варира 22 до 26 см, а теглото им е окло 4 – 6 кг. Главата има леко заоблени скули и издължена муцуна. Очите са тъмни на цвят, а ушите има V-образна форма и са клепнали. Шията е силна, крайниците са къси, а опашката се носи на горе.
  Норфолк териерът е любопитно, интелигентно, смело и лоялно куче. Той е много социален и са разбира добре с деца и други домашни животни. Обича компанията на своите стопани и дългите периоди, в които трябва да бъде сам не му се отразяват добре. Представителите на породата лесно се поддават на обучение. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 12 – 15 години. Предразположени са към проблеми със сърцето, колената и очите, и дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване. Норфолк териерът е хипоалергенно куче, което означава, че не се скубе и подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

nорфолк териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори