Новогвинейско пеещо куче

Характеристики

- не е напълно одомошено
- много рядко срещано
- интелигентно
- ранна социализация
- любопитно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на новогвинейското пеещо куче, наричано още певец, е Нова Гвинея, както личи от името му. Според някои мнения, това не е напълно одомошено куче. Името му идва от наподобяващото му пеене, виене. Днес, новогвинейското пеещо куче е рядко срещана порода. Известни са едва 100 представители, които се отглеждат в плен.
  Представителите на породата  мускулесто тяло, със средни размери, покрито със къса и мека козина. Окраската се среща в червено, и в комбинации от  бяло и червено, и жълто кафяво и черно. Височината на представителите варира от 35 до 43 см, а теглото му – от 8 до 14 кг. Главата има издължена муцуна, кафяви очи и изправени уши. Певците имат много по-остри и по-големи зъби от другите кучета. Опашката им е бухнала и се носи на долу или понякога, навита над гърба.
  Новогвинейското пеещо куче е интелигентно, бдително и любопитно. То има нужда от ранна и правилна социализация, тъй като не е домашно куче. С други кучета са възможни пререкания. Представителите на породата известяват с характерно “пеене”, винаги щом усетят нещо нередно. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент. Обучението им може да се сравни с обучение на котка - много са упорити. Всъщност стопаните им трябва да се адаптират към тях, обратното е невъзможно. Продължителността на живота им е окло 20 години, а здравословното състояние – отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори