Неаполитански мастиф

Характеристики

- интелигентно
- мило
- нежно
- защитнически инстинкти
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Неаполитанският мастиф е наследник на древните римски молоси. В превод от латински "мастиф" означава масивен. Представителите на породата са известни като отлични кучета пазачи.
  Неаполитанският мастиф има силно тяло, с големи размери. Козината му е много къса и гъста, а окраската се среща в синьо, черно и понякога шоколадово. Височината на представителите варира от 60 до 77 см, а теглото му - от 75 до 91 кг. В сравнение с тялото, главата е голяма. Тя е покрита с бръчки и има широка , квадратна муцуна, голям нос, висящи уши, които може да са и купирани и дълбоко поставени очи, оцветени в амбър или кафяво. Шията е дебела, а опашката или виси на долу или е носи навита над гърба.
  Неаполитанският мастиф е интелигентно, мило и нежно куче, което се привързва много към своите господари. Разбира се добре с по-големи деца и с други домашни животни, с които е израснал. Има изразени защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати. Необходима е ранна и правилна социализация, за да се избегнат проблеми с поведението. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходки. Средната продължителност на живота им е около 10 години. Предразположени са към ракови образования, проблеми с очите и сърцето, дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори