Индианско куче

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- лоялно
- чувствително
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на индианското куче започва преди много векове, когато то е помагало на индианските племена при лов и тегленето на шейни. Освен това то е било и добро куче пазач. Днес породата е рядко срещана, а нейните представители са приятна компания вкъщи.
  Индианското куче прилича много на хъскито на външен вид. То има мускулесто, със средни размери. Козината е мека и може да бъде както средна, така и дълга. Окраската се среща в различни цветове, но най-често в комбинация от сребристо и черно. Височината на представителите варира от 58 до 87 см, а теглото им - от 25 до 55 кг. Главата има издължена муцуна, тъмен нос и изправени уши. Опашката е бухнала и носи навита над гърба.
  Индианското куче е интелигентно, лоялно и игриво куче, което се привързва към своите стопани. То е много чувствително и поради тази причина възпитанието му трябва да става с любов и търпение от страна на господарите. Разбира се добре с децата и другите домашни животни. Към непознати се държи резервирано. Тъй като са много енергични и имат нужда от свободно пространство, представителите на породата няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент. Средната продължителност на живота им е 18 години. Здравословно им състояние е отлично, а поддръжката на козината - лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори