Муди

Характеристики

- интелигентно
- смело
- нежно
- защитнически инстинкти
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на муди е Унгария. Това сравнително нова и рядко срещана порода. Нейните представители са добри пазачи на стадата с добитък, имат ловни инстинкти и са приятна компания вкъщи.
  Муди има здраво тяло, със средни размери. Козината е къса по главата, а по тялото е гъста и вълниста. Окраската се среща в червено, кафяво, сиво, черно, бяло или жълто. Височината на представителите на породата варира от 35 до 51 см, а теглото им - от 8 до 14 кг. Главата има клиновидна форма, овални, тъмни очи и изравени уши, а опашката е дълга.
  Муди е интелигентно, смело и нежно куче. То изгражда по-силна връзка с един член от семейството, Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Има развити защитнически инстинкти и към непознати се държи подозрително. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща със средно голям двор. Продължителността на живота им е около 14 години. Здравословното им състояние е отлично - процентът на развилите дисплазия на тазобедрената става е много малък. Поддръжката на козината е много лесна - необходимо е сресване от време на време, само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Топчо

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори