Миниатюрен фокстериер

Характеристики

- интелигентно
- весел нрав
- отлична памет
- любопитно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Миниатюрният фокстериер е получен при кръстосването на фокстериер с уипет и италиански грейхаунд, в Австралия. Представителите на породата са по-бързи, в сранение със своите по-големи роднини - фокстериерите, и добри ловци на плъхове.
  Миниатюрният фокстериер има малко и здраво тяло, покрито с къса и мека козина. Окраската се среща в бяло с кафяви или черни петна. Височината му достига от 24 до 31 см, а теглото му - от 3 до 6 кг. Главата има леко закръглени скули и издължена муцуна. Очите са тъмни на цвят, а ушите са триъгълни и изправени. Опашката се носи на горе, като понякога може да бъде и купирана.
  Миниатюрният фокстериер е енергично, весело, смело и любопитно куче. То е и много интелигентно и лесно се поддава на обучение. Отличава се с много добра памет. Разбира се добре с деца и други домашни животни, стига да не са по-малки от него, тъй като има развити ловни инстинкти. Представителитена породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани както в къща, така и в апартамент. Средната продължителност на живота им е около 14 години, а здравословното им е много добро. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори