Миниатюрен бултериер

Характеристики

- енергично
- весел нрав
- защитнически инстинкти
- смело
- доминиращ характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Миниатюрният бултериер е получен при кръстосването на по-малки бултериери. Представителите на породата притежават всички най-добри качества на своите по-големи роднини.
  Миниатюрният бултериер има малко и мускулесто тяло, покрито с къса и лъскава козина, чията окраска се среща  почти всеки цвят. Височината на представителите варира от от 25 до 36 см, а теглото им - от 11 до 15 кг. Главата е издължена и овална, очите са тъмни и малки, а ушите са тънки и изправени. Шията е мускулеста, а опашката права и къса.
  Миниатюрният бултериер е смело, енергично и весело куче. Той обича да сред своите стопани и не трябва да бъде изолиран, за да не се развиват проблеми с поведението. Разбира се добре с по-големи деца и с други домашни животни, с които е израснал. Необходима е ранна, правилна социализация, тъй като има силно изразени защитнически инстинкти и доминиращ характер. Представителите на породата ще се чувстват добре в апартамент, ако бъдат извеждани редовно на разходка. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Предразположени са към проблеми с очите и сърцето, и затлъстяване. Поддръжката на козината е много лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори