Миниатюрна австралийска овчарка

Характеристики

- нова порода
- работещо куче
- лоялно
- енергично
- игриво

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Миниатюрната австралийска овчарка е относително нова порода. Нейната история започва в САЩ, през втората половина на миналия век, с кръстосването на по-малки австралийски овчарки. Представителите на породата бързо получават популярност, благодарение на своите качества на работещи кучета.
  Миниатюрната австралийска овчарка има компактно тяло, което е по-дълго отколкото високо. Козината е права или вълниста, със средна дължина. Окраската се среща в червено мерле, синьо мерле, черно или комбинация от изброените цветове. Някои представители имат бели и жълто кафяви петна. Височината им варира от 33 до 46 см, а теглото им – от 9 до 18 кг. Главата е леко заоблена, със средна на дължина муцуна, бадемовидни очи в зелено, синьо или кафяво, и триъгълни, клепнали уши. Опашката е права, а гръдният кош е дълбок.
  Миниатюрната австралийска овчарка е лоялно, енергично, игриво и с приятен характер куче. То се привързва много към своя стопанин. Разбира се много добре с по-големи деца и другите домашни животни. С непознати се държат резервирано, докато не се уверят, че не са опасни. Представителите на породата бързо научават нови команди и обучението протича лесно. Те ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат, защото имат нужда от много движение и упражнения. Средната продължителност на живота им е около 13 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, глухота и слепота. Поддръжката на козината е лесна – достатъчно е само сресване от време на време.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори