Ми ки

Характеристики

- интелигентно
- нежно
- привързано
- приятелски настроено
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на ми ки не ясен. Предполага се, че породата се получила в резултат на кръстосването на ши цу, малтийска болонка и папийон. Представителите ѝ днес са много приятна компания вкъщи.
  Ми ки има малко и компактно тяло, покрито с мека и дълга козина. Окраската се среща в почти всички цветове и комбинации. Височината на представителите на породата е около 25, 28 см, а теглто им около 5 кг. Главата е малка, с къса муцуна, големи очи, широки ноздри и изправени или висящи уши, покрити с козина. Опашката е бухнала и се носи над гърба.
  Ми ки е интелигентно, нежно и приятелски настроено куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се много добре с всички - деца, други домашни животни и непознати. Ще се чувства добре в апартамент, но трябва да се извежда редовно на разходка. Това е много тихо куче, което лае само когато усети заплаха . Средната продължителност на живота му е около 16 години. Здравословното състояние на представителите на породата е много добро. Най-често страдат от респираторни заболявания. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е сресване веднъж седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори