Макнаб

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- активно
- социално
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на макнаба започва в Калифорния, през втората половина на 19 в, когато фермерът Александър Макнаб кръстосва шотландско бордър коли с местни овчарски кучета. Днес, това е рядко срещана порода, чийто представители са добри пазачи и ловни кучета.
  Макнабът има малко или средно на големина, атлетично тяло, покрито с мека и къса козина. Окраската се среща в черно с бели петна или в червено с бели петна. Височината на представителите варира от 38 до 63 см, а теглото им - от 11 до 23 кг. Главата е с издължена муцуна, малки очи и триъгълни, изправени уши. Опашката може да бъде и къса и дълга.
  Макнабът е лоялно и интелигентно куче, което има приятен характер. Изгражда силна връзка с един човек от семейството. Разбира се много добре с деца и други домашни животни, с които е израснал. С непознати се държи подозрително. Представителите на породата имат нужда от много движение и упражнения, поради което не са подходящи за отглеждане в апартамент. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Като цяло здравословното им състояние е много добро. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори