Мастиф

Характеристики

- интелигентно
- наблюдателно
- смело
- не обича да лае
- не е много активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Мастифът е древна порода, чийто представители са били добри охранители и приятна компания на хората още от преди 2000 години. Има различни теории за нейния произход – според едни, тя е внесена в Англия от финикийските търговци, а според други това е станало от римляните. По време на Втората световна война, мастифът е бил застрашен от изчезване, но благодарение на проведени селекционни програми е спасен.
  Кучетата от тази порода имат голямо и силно тяло, покрито, с къса, гъста козина. Окраската се среща в прасковено, светло бежаво, сребърно или бриндъл. Височината на представителите варира от 69 до 76 см, а теглото им - 79 до 87 кг. Мастифът Зорба държи рекорда за най-тежко куче в света, записан в Гинес, със своите 155 кг.  Главата на представителите на породата е голяма, с квадратна форма и широко чело, с бръчки. Очите са малки и кафяви, а ушите са висящи и тъмни на цвят. Шията им е дебела и силна, а опашката заострена и носи на долу.
  Мастифът е интелигентно, лоялно, смело и наблюдателно куче. Той се привързва много към своите стопани и не обича да остава дълго време сам. Разбира се добре с по-големи деца и с домашни животни, с които е израснал. Това е тихо куче, което лае много рядко и лесно се обучава. Ще се чувства добре в апартамент, тъй като не е много активно, но трябва да се извежда редовно, за да не затлъстее. Бъдете сигурни, че имате голям диван, преди да си вземете този кротък великан вкъщи, тъй като кучетата от тази порода много обичат да се излежават на дивани! Средната продължителност на живота на мастифите е около 12 години. Преразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и сърцето. Поддръжката на козината им е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Mincho

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори