Манчестър териер

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- лоялно
- ревниво
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на манчестър териера е Англия. Неговата история започва през 19 в. Представителите на породата са били използвани тогава като ловци на плъхове, но днес предимно правят компания на своите стопани вкъщи.
  Срещат се два варианта на манчестър териера – малък и стандартен. И двете разновидности имат компактни, атлетични тела, с добре оформена мускулатура. Височината на малкия манчестър териер варира от 25 до 30 см, а на стандартния е около 40 см. Теглото на малките представители е от 2 до 5 кг, а на стандартните  достига около 8 кг. Главата има издължена муцуна, тъмни очи и нос. Малките манчестър териери имат изправени уши, а стандартните може и да са клепнали. Опашката е къса и носи високо. Козината гъста, лъскава, къса и мека. Окраската се среща в комбинация от черно и жълто кафяво.
  Манчестър териерът е енергично, интелигентно и лоялно куче. То се привързва много към своя стопанин и дългите периоди, в които трябва да е само, не му се отразяват добре. Разбира се добре с по-големи деца. За предпочитане е да е единственото домашно животно. Трябва да бъде социализиран от ранна възраст, за да се избегнат проблеми с поведението. Той може да бъде много упорит и да е инциатор на сбивания. Ще се чувства добре  в апартамент, ако бъде разхождан всеки ден. Средната продължителност на живота му е около 14 години. Преразположен е към проблеми със сърцето (кардиомиопатия), очите и щитовидната жлеза. Поддръжката на козината е елементарна – необходимо е само сресване от време на време. Представителите на малкия вариант на породата почти не се скубят. Това ги прави подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

манчестър териер

Домашни любимци от тази порода:

momo

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори