Американски стафордшир териер

Характеристики

- интелигентно
- смело
- лоялно
- защитнически инстинкти
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  В началото на 19 в. няколко селекционери в Англия се обединили около идеята  да създадат порода, съчетаваща най-добрите качества на булдога и териера. Към средата на века новата порода била внесена и в САЩ и така тя станала известна като американски стафордшир териер. Всъщност американският стафордшир териер и американският питбул териер са една съща порода, но в някои регистри са разпознати като две отделни породи.
  Америкаснкият стафордшир териер има средно по размери, мускулесто тяло. Височината му варира между 38 и 48 см, а теглото му варира между 20 и 40 кг. Главата е голяма и широка, със средна муцуна и силни челюсти. Очите са раздалечени и имат тъмен цвят. Ушите са високо поставени. Гръдният кош е широк, а гърбът -  къс. Крайниците са силни, с добре оформена мускулатура. Козината е къса, гъста и лъскава. Окраската се среща във всички цветове.
  Американският стафордшир териер е спокойно, интелигентно и смело куче. Социализиран в ранна възраст, той много весел и лоялен приятел. Има силно изразен защитнически инстинкт. Понякога може да не се разбира с другите домашни животни. Ако му се осигуряват ежедневни, продължителни разходки и различни упражнения, може да се отглежда в апартамент. Това е подходяща порода за активни, спортни личности, които имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота му е около 12 години. Предразположен е към алергии, дисплазия на колянната става и кожни проблеми, но като цяло рядко боледува. Поддръжката на козината е елементарна. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори