Дългокосмест уипет

Характеристики

- рядко срещано
- нова порода
- бързо
- елегантна осанка
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Дългокосместият уипет е рядко срещана и сравнително нова порода. Неговата история започва в средата на миналия век в САЩ. Предствителите на порода са много бързи кучета и добри помощници на своите стопани при лов.
  Дългокосместият уипет има елеганто и атлетично тяло, със средни размери. Козината му е дълга и мека. Окраската се среща в различни цветове и комбинации. Височината на представителите варира от 46 до 56 см, а теглото им – от 9 до 14 кг. Главата е издължена с тъмни очи и нос, и клепнали уши. Опашката е дълга и се носи на долу.
  Дългокосместият уипет е интелигентно, енергично и приятелски настроено куче, което се привъзва към собствениците си и лесно се поддава на обучение. Той обича да е сред хора и се разбира много добре деца и с други домашни животни. Представителите на породата не се добри пазачи, въпреки, че винаги предупреждават щом идват непознати. Те ще се чувастват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходки. Средната продължителност на живота им е 12 – 15 години. Отличават се с добро здраве, но някои могат да имат проблеми с очите или да проявяват чувствителност към медикаменти. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е сресване от време на време само. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори