Леонбергер

Характеристики

- мил характер
- лоялно
- социално
- нежно
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на леонбергера е Германия. Неговата история започва в средата на 19 в., в Леонбергер, градът, чието име носи. Представителите на породата са били любимци на благородниците. Днес те са разпространени най-вече в Западна Европа и Скандинавския полуостров. Освен че са добри работещи кучета и спасители, те са и приятна компания у дома.
  Леонбергерът има голямо тяло, покрито с груба на допир, водоустойчива и средна на дължина козина. Окраската се среща в пясъчно, жълто, червено или червено-кафяво, с черна маска на лицето. Височината на представителите варира от 60 до 79 см, а теглото им - от 45 до 78 кг. Главата е леко заоблена, очите са кафяви, а ушите са висящи. Шията е силна, а опашката дъгла и поставена ниско.
    Леонбергерът е известен като "милия гигант". Той е нежно, чувствително, умно и лоялно куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се  добре с деца, други домашни животни и непознати, тъй като е много социален. Дългите периоди, в които трябва да е сам, не му се отразяват добре. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство и движение. Средната продължителност на живота им е около 10 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни и ушни проблеми, и затлъстяване. Необходимо е козината да се сресва ежеседмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори