Мюнстерлендър

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- любопитно
- чаровно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на  мюстерлендъра е Германия. Породата има две разновидности - малки мюнстерлендъри и големи. Нейната история започва още през Средновековието. Големите представители са получени в резултат от кръстосването на малки мюнстерлендъри с немски пойнтери. Кучета от тази порода са били добри ловци и приятна компания на благородниците.
  Мюнстерлендърът има  издължено тяло, с правилни пропорции. Козината е вълниста, а окраската се среща в комбинация от черни и бели петна. Височината на представителите на породата достига максимум 64 см, а теглото им – 32 кг. Главата има издължена муцуна, кафяви очи и нос, и висящи тънки уши. Шията е силна, а опашката е дълга и заострена в края си.
  Мюнстерлендърът е интелигентно, любопитно, чаровно и приятелски настроено куче. Той изгражда много силна връзка със своя стопанин и не обича да е сам дълго време. Разбира се много добре с децата и другите домашни животни. Няма да се чувства добре в апартамент, тъй като има нужда от свободно пространство и движение. Средната продължителност на живота му е около 12 години, а здравословното му състояние – отлично. Възможно е някои представители да развият дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е сресване от време на време само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори