Ланкшир хийлър

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- добър пазач
- сравнително нова порода
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Ланкшир хийлърът е сравнително нова порода. Неговата история започва през 60-те години на миналия век в Англия. Представителите на породата са най-малките английски кучета, които се занимават с охрана на стадата с добитък. Освен това те имат развити ловни инстинкти и са приятна компания вкъщи.
  Ланкшир хийлърът има атлетично и набито тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 25 до 31 см, а теглото им – от 3 до 6 кг. Главата е пропорционална на тялото, очите са широко поставени едно от друго, ушите с изправени, с триъгълна форма. Крайниците са къси, а опашката се носи навита над гърба.
  Представителите на породата са интелигентни и лоялни кучета. Те са добри охранители и непознати се държат подозрително. Дружелюбни са към другите домашни животни и по-големите, възпитани деца. Те могат да бъдат доста упорити понякога, за това техният стопанин трябва да подходи с постоянство и търпение. Ако се разхождат редовно, те ще се чувстват добре в апартамент. Средната продължителност на живота им е около 13 години, а здравословното им състояние – отлично. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4256

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори