Лейкланд териер

Характеристики

- интелигентно
- очарователно
- обича да копае дупки
- хипоалергенно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на лейкланд териера е Англия. Той е бил използван като охранител на стадата и като ловец на плъхове и лисици.
  Представителите на породата имат малки, квадратни тела, покрити с груба на допир. Окраската обикновено е едноцветна в ливър, синьо,  черно, червено или пшеничено. Височината им е около 35 см, а теглото им – 6 – 8 кг. Главата е издължена. Очите са малки и тъмни на цвят, а ушите имат V-образна форма и са клепнали. Шията е силна, а опашката сеноси на горе.
  Лейкланд териерът е интелигентно, очарователно и приятелски настроено  куче. Той се разбира много добре с деца и други домашни животни, но с непознати се държи подозрително. Обича да копае дупки в градината и си пази играчките от други кучета. Ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да бъде извеждан на разходка. Средната продължителност на живота му е около 15 години, а здравословното му състояние е много добро. За да се поддържа в добро състояние космената покривка, трябва да се посещава често професионалист. Представителите на породата се скубят малко и поради тази причина са подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори