Лагото романьоло

Характеристики

- древна порода
- ловни инстинкти
- добър плувец
- намират трюфели
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на лагото романьоло е Италия. Това всъщност е прадядото на всички водни кучета, като португалското водно куче, пудела и др. Името на представителите на породата идва от тяхното предначначение в миналото - използвали са се при лов на водни птици. А в превод от италиански "лаго" означава езеро.  Днес, те са приятна компания и се славят и като най-добрите кучета в търсенето на трюфели.
  Лагото романьоло има квадратно тяло, със средни размери. Козината е гъста и къдрава, оцветена в бяло, оранжево или кафяво. Височината му варира от 35 до 49 см, а теглото му – от 11 до 16 кг. Главата му е голяма, в сравнение с тялото. Муцуната е квадратна, носът е широк, очите са кръгли, а ушите са висящи.
  Представителите на породата са интелигентни, очарователни и лоялни кучета. Поддават се лесно на обучение. Разбират се много добре с децата и другите домашни животни. Към непознати са подозрителни. Имат добре развит слух и лаят само когато чуят нещо нередно. Те ще се чувстват добре в апартамент, ако бъдат извеждани редовно. Средната продължителност на живота им е около 16 години. Преразположени са към дисплазия на тазобедрената става, но като цяло се отличават с добро здраве.  Козината трябва редовно да се сресва, за да изглежда добре. Това е подходяща порода за хора с алергии, тъй като нейните представители се скубят малко.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Roko Боби Боно Виктор Рекс

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори