Кай-лео

Характеристики

- игриво
- мило
- привързано
- сравнително нова порода
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Кай-лео е сравнително нова порода. Тя е получена през 50-те години на миналия век, при кръстосването на лхаса апсо и малтийска болонка. В превод от тибетски "кай" означава куче, а от латински "лео" - лъв.
  Представителите на породата има малки тела, покрити с дълга и гъста козина, която може да бъде и права, и на вълни. Окраската се среща обикновено в комбинация от бяло и черно. Височината им варира от 20 до 31 см, а теглото - от 4 до 6 кг. Главата е покрита с дълга козина и има оформени мустаци и брада. Очите и носът са малки и тъмни на цвят. Опашката се носи над гърба.
  Кай-лео е игриво и мило куче, което изгражда много силна връзка със своите стопани. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Към непознати се държи резервирано, което го прави добро куче пазач. Необходима е ранна социализация на представителите на породата, за да се избегнат проблеми с повдението им. Те ще се чувстват добре, ако живеят в апартамент, но трябва редовно да бъдат извеждани. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Като цяло са здрави кучета. Възможни са проблеми с капачката на коляното. Поддръжката на козината се изразява в често сресване. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори