Кувас

Характеристики

- добър пазач
- интелигентно
- лоялно
- защитнически инстинкти
- чувствително

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Кувасът е пренесен от маджарите в Унгария при нападенията им над Османската империя. Името му идва от турската дума за пазач. Днес представителите на породата са добри охранители и приятна компания вкъщи.
  Кувасът има голямо и набито тяло, с правилни пропорции. Височината му достига 66 – 77 см, а теглото му варира от 31 до 53 кг. Главата има широки скули, леко издължена муцуна, бадемовидни очи и V-образни, висящи уши. Носът и устните са тъмни на цвят. Шията е мускулеста, а опашката е бухнала и се носи на долу. Козината е гъста и средна на дължина. Окраската се среща само в бяло.
  Представителите на породата са интелигентни и лоялни кучета. Те имат силно развити защитнически инстинкти, което ги прави отлични кучета пазачи. Те обичат да патрулират около къщата, вместо да се излежават до дивана. Необходима е правилна социализация от ранна възраст, за да няма проблеми с децата в семейството. Компанията на други кучета или домашни животни не е подходяща. Към непознати се държи резервирано. Кувасът е чувствително куче и поради тази причина възпитанието трябва да се провежда с положителна нагласа. Той няма да се чувства добре в апартамент, тъй като има нужда от свободно пространство и движение. Средната продължителност на живота му е около 13 години. Предразположен е към глухота, очни проблеми, алергии и дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е лесна – достатъчно е да се сресва веднъж седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

кувас, куче пазач

Домашни любимци от тази порода:

Бела (Мецаната) Фреди

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори